Rando trail/hiking/trail running – free for all in station de trail Herbeumont met mogelijkheid tot begeleide tochten (initiatie Rando Trail of begeleide hike).

*This event is mainly aimed at Dutch speaking public, but anyone is welcome, we speak English, French and German.
Le Tombeau du Chevalier (de Tombe van de Ridder) is een naam die velen van ons bekend in de oren klinkt. De diepe bossen rond Herbeumont waar de Semois zich meanderent in de heuvels snijdt is een plaats vol mythes en legendes van magische wezens. Een plaats waar Romeinse legioenen met angst en argwanen door de stamgebieden van onze voorouders begaven om uiteindelijk aan hun hand in het niets te verdwijnen. Wouden die Caesar lieten schrijven “Horum omnium fortissimi sunt Belgae” – (Van de Galliërs zijn de Belgen de dapperste/sterkste)

Wij bieden drie manieren aan om tijdens het Pinksterweekend deze bossen te beleven:

 • Free for all. Kom – met vrienden of ontmoet gelijkgezinden – en kies uit een van de 10 bewegwijzerde routes (inclusief gpx) van Station de Trail. ‘s Avonds zitten we samen op dezelfde camping en stoken we een mooi kampvuur. Je bent vrij om te kiezen wat je doet en met wie.
 •  

 • Begeleide wandeltocht Vallée de la Semois, 27km met 900m hoogteverschil. Ben Verberck (UIAA) begeleidt deze tocht voor mensen die de voorkeur geven aan wandelen. Deze stevige dagtocht onder begeleiding onder een van Vlaanderen’s meest ervaren trekkinggidsen tovert zeker een glimlach op je gezicht.
 •  

 • Initiatie Rando Trail Wat is rando trail?! Rando trail is een vorm van bewegen waar je gekleed als een trail runner (lichte dagrugzak of trail vest met wat lichte kledij en wat eten/drinken) een langere afstand met wat hoogtemeters aan gaat. Het is vooral relatief snel wandelen, en waar mogelijk ga je over tot een drafje. Wie eens wil proeven kan mee met Dieter Van Holder (UIAA). We laten niemand achter. Het parcours hiervoor is La Vanne des Moines, 30.7km met 1026m hoogteverschil. Basis voor dit concept is het Franse Stations de Trail waar verschillende plaatsen bewegwijzerde parcours van alle niveau’s aanbieden. Op basis van een gemarkeerd pad en wanneer gewenst een begeleidende gpx, kan iedereen – ongeacht zelfvertrouwen in tochtplanning – mooie trails gaan ontdekken. Herbeumont heeft op dit moment de enige “station de trail” in België (naast de extratrails van Decathlon).

  Kostprijs: Wij vragen €0 Om dit concept uit te proberen en te promoten vragen wij helemaal niets.

  Wanneer? Pinksterweekend 2017. 3 Tot en met 5 juni. De begeleide tochten gaan door op zaterdag 3 juni en starten om 10.30 vanaf de camping. Iedereen is welkom om heel het weekend rond te hangen.

  Waar? Camping Moulin Willaime in Herbeumont. Moulin Willaime, 1 6887 Herbeumont, +32(0)61 41 24 58. Te bevestigen. Wanneer de tijd nadert reserveert iedereen zelf zijn verblijf bij de camping. De bedoeling is dat we ‘s avonds samen op de zelfde camping verblijven om bij een kampvuur aan de oevers van de Semois te socialisen. Dit is een uitgelezen kans om mensen te ontmoeten die jouw passie delen. Vergeet geen drankje mee te brengen!

  De overkoepelende club voor dit event is KBF vzw Hiking Advisor. Hiking Advisor richt zich op alles dat met (meerdaagse) trektochten te maken heeft. Winter, zomer, lang, kort… hun website is een schatkist aan informatie en via hun Facebookpagina blijf je op de hoogte van hun vele events, workshops en opleidingen tot zelfstandig bergsporter.

  Hoe inschrijven?

  Als je gewoon komt rondhangen om samen met vrienden of gelijkgezinden de trails te verkennen hebben we graag dat je je aanwezig zet en iets laat weten in het Facebook event.

  Als je wenst deel te nemen aan een van de twee begeleide tochten hebben we graag dat je dit inschrijvingsformulier invult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *